پودر گل سرخ: غنچههای گل خشک را از عطاری مطمئن بگیرید. مقداری از غنچههای خوشرنگتر را جدا کنید و در ظرف جداگانه در یخچال نگهداری کنید و برای تزیین دسرهای سنتی مثل کرم و پودینگ گل سرخ، کرم پسته، شیر برنج، شله زرد، حلوا، کیکهای ایرانی و روی ماست و خیار و بورانیها و داخل قوری چای استفاده کنید. مابقی گلها را بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند. بعد گلبرگها را آهسته جدا کنید و در شیشه داخل یخچال نگهداری کنید. بهتر است آنها را پودر نکنید و بصورت پره نگهدارید و برای هربار استفاده، با دست پودر کنید تا عطر گلها باقی بماند. من از پودر گل سرخ، لابلای لوبیا پلو و عدس پلو، موقع دم گذاشتن برنج، داخل ماست و چای استفاده میکنم.
هل سبز: هل برای من یعنی مشهد و زیارت و سحرخیز. مثل زرشک، مثل زعفران. اصلا انگار دلم نمیآید از جای دیگری جز مشهد، هل بگیرم. هل سبز را درسته داخل آسیاب بریزید و بنا بر میزان مصرف یک ماهه خود، آسیاب کنید. عطر هل تازه آسیاب شده اصلا قابل مقایسه با پودرهای آماده بازاری نیست. از هل میتوانید داخل خورش قیمه، قیمه نثار و همراه گل سرخ و دارچین لابلای عدس پلو، لوبیا پلو و داخل کیک یزدی و کیک باقلوا و کیک ایرانی، پودینگ برنج استفاده کنید. دانه هل را میتوانید داخل قوری چای بیندازید و از عطرش لذت ببرید.
کنجد: کنجد منبع کلسیم است و میتوانید روی سیب رنده شده با کمی گلاب، بریزید و کلسیم موردنیازتان را تامین کنید. همچنین میتوانید کنجد را روی خمیر نانهای شیرین و غذایی بپاشید و داخل فر بپزید. همچنین قبل از گذاشتن نان یا سیب زمینی کف قابلمه برای ته دیگ، کمی کنجد بپاشید و بعد ته دیک مورد نظرتان را بگذارید.
+فعلا همینها به نظرم رسید.
+المستغاث بک یا صاحب الزمان